SILVERY TWEED

HO Short & Son, one of Berwick upon Tweed’s most prominent companies wished to maximise their existing site and expand their grain processing business by creating extra warehouse and storage space. This was achieved with the formation of a new ‘L’ shaped warehouse incorporating loading bays and grain storage silos in close proximity to the existing buildings and infrastructure on site.

Historically the proposed site and surrounding area was one of industrial activity, ground levels had been built up artificially and a major aquifer positioned below the site demanded rigorous design and input from specialist environmental consultants and structural engineers. Co-ordinated by Edwin Thompson, the most appropriate cost effective design was achieved with Planning Permission and Building Regulations approval following on.

Our Building Department design team were involved from the earliest stages of the project and throughout the duration of the contract Edwin Thompson supported the main contract or and co-ordinated the design and integration of the specialist fixtures, including the grain silos and loading bay equipment. The finished building substantially increased the client’s storage capacity on site who financially benefitted by not having to outsource their storage needs and saved haulage costs.

Back

SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER