WELLFIELD

Our client wished to replace the small single storey sunroom to the rear of their property with additional living and bedroom accommodation. A double garage with accommodation above was also proposed to replace an existing pre-cast concrete structure on site, both had to be sympathetic to the style of the existing house and hamlet. The vernacular style of Horndean is of stone built two storey houses, with steeply pitched slate roofs.

The extension created a large living area with a strong connection to the mature garden at ground floor level and a spacious master bedroom and en-suite above. A flexible main space above the double garage allows our client to work from home and also provides space for guests with an en-suite shower room. Both are constructed from a timber kit giving high levels of insulation and air tightness ensuring high thermal efficiency. Local stone cladding detailed with quoins, key stones and water tables with slated roofs and cast iron rain water goods ensure the new accommodation fits in with the original house.

Completed May 2009.

Back

SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER