This scheme started life as a desire of our client to extend their mid terrace property in the Norham Conservation Area.  The brief looked to rationalise the ground floor configuration while extending to the rear, gained crucial additional bedroom area and a single storey rear extension created more social areas to the kitchen.

A number of proposals were considered when looking to achieve the brief requirements.  Ultimately the client opted for the creation of a large first floor extension to extend beyond the original ground floor footprint, therefore creating an opportunity to reconfigure the ground floor.

The final outcome has met all of the client’s needs and has been received positively by the surrounding community.

Edwin Thompson were commissioned to provide full Architectural services, including existing property survey, design, statutory permissions, Building Contract administration and Party Wall Surveying.